Usein kysytyt kysymykset

Mihin viedään joulukuusi joulun jälkeen

Joulukuusen voi tuoda veloituksetta keräykseen Veikko Lehti Oy:n toimiston takapihalle, Kuninkaankadun (entinen Tampereentie) puolelle.

Kuusen voi myös jättää jäteastian viereen, josta kuljettaja heittää sen kyytiin. Tämä on maksullinen palvelu.

Voisiko asiakkaille laittaa tekstiviestin, jos tyhjennystä ei tehdä tien liukkauden takia? Ja viesti, koska on arvioitu astian tyhjennyspäivä?

Valitettavasti meillä ei ole käytössä tällaista järjestelmää, eikä meillä ole asiakkaiden puhelinnumeroa. Kun on liukasta, niin voi olla että jäteauto ei pääse tulemaan.

Kuinka usein omakotitalon jätekaivo pitäisi tyhjentää, jos asujia on vain kaksi aikuista?

Kaivot olisi hyvä tyhjentää keraan vuodessa. Jos käyttö on vähäistä eikä ole ongelmia, joskus saattaa kahden vuoden väli riittää.

Voisiko lumppukeräystä / tekstiilijätteen tuomista järjestää useammin? Miten tekstiilijäte pitää pakata, jos sen tuo teille? Mitä keräyspäivien ulkopuolella toimitettava tekstiilijäte maksaa/mitä veloitatte noin suurinpiirtein?

Valitettavasti meillä ei tällä hetkellä ole varsinaista lumpunkeräystä, vaan meille tullut tekstiilijäte toimietaan energiajätteeksi. Jos haluaa tuoda Aittaluodon lajitteluasemalle (ma klo 12-18, ti-pe klo 9-11), sitä otetaan vastaan maksua vastaan.

Voiko kartonkikeräykseen laittaa myös alumiinivuoratut nestekartonkipakkaukset?

Kyllä voi laittaa.

Mihin lajitteluohjeen mukaisesti erotettu energiajäte toimitetaan, sekajätteeksikö?

Erikseen enerigajätteenä kerätty jäte valmistetaan kierrätyspolttoaineeksi ja toimitetaan lähiseudun voimalaitoksille. Tästä johtuu energiajätteen sekajätettä edullisempi hinta. Myös hiilijalanjälki on pienempi verrattuna sekajäteen kuljetukseen. Sekajätekuormat toimtetaan sellaisenaan massapolttoon, tällä hetkellä Porin seudulta Vaasaan, mutta voidaan viedä kauemmaksikin.

Mistä voin tilata haravointijäteastian?

Jos asut kaava-alueella, mutta et Reposaaressa, voit tilata astian nettisivujemme kautta Asiointi > Tee tilaus tai soittamalla asiakaspalveluumme 02 6316100.

Onko Tikkulan lajittelukentälle ilmestynyt prässi tarkoitettu kaikelle energiajätteelle?

Tämä prässi, kuten aiemmatkin keräysastiat olivat, on tarkoitettu pääasiassa kaupasta ostetuille kotitalouden pakkausmuoveille, joten ei ihan kaikelle energiajätteelle.

Missä on omenajätelava 2016?

Omenalava on samassa paikassa kuin aikaisempinakin vuosina eli osoitteessa Teljänkatu 10, käynti Tampreentien puolelta.

Paperijäte missä on arkaluonteista tietoa, mihin voi toimittaa ja mitä maksaa?

Meillä on palveluna arkaluonteisen paperin nouto tuhottavaksi. Pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoomme. Mitään yleistä vastaanottopaikka tällaiselle materiaalille ei ole Porin seudulla.

Jäteastia on mennyt halki tyhjennyksen aikana, kuka korvaa?

Jäteastioita menee joskus halki tyhjennyksen yhteydessä varskinkin pakkasella. Pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoomme joko nettisivujen kautta tai puhelimitse, jotta voimme ottaa asiaan kantaa.

Hinnasto?

Valitettavasti kattavaa hinnastoa emme saa sivuillemme. Pyydämme ottamaan yhteyttä joko palvelulomakkeen kautta tai puhelimitse.

Mihin voi viedä rakennusjätteen, eli vanhoja puulistoja joissa on nauloja?

Esimerkiksi Aittaluodon lajitteluasemallamme otamme vastaan kaikienlaista puujätettä veloituksetta (myös naulaista). Lajitteluasema on avoinna maanantaisin klo 12–18 ja tiistaista perjantaihin klo 9–11. Katso lisää Palvelupisteet > Aittaluoto.

Miten voin toimittaa Teille Styroksisia pakkausmateriaaleja, kun eivät mahdu omakotitalon jäteastiaan, samoin kipsilevyn kappaleita?

Styroxin voi toimittaa meille Aittaluodon lajitteluasemalle sen aukioloaikaan. Kipsilevyjä voi jättää jäteastian viereen ja ilmoittaa meille, kuljettaja ottaa ne kyytiin lisämaksusta.

Mihin voi toimittaa vanhan tietokoneen? Miten tietoturva toteutetaan vanhan koneen hävityksen yhteydessä?

Porissa voi tietokoneen toimittaa useaan eri pisteeseen. Esimerkiksi Veikko Lehti Oy ottaa vastaan keskiviikkoisin klo 12–18 osoitteessa Kartanontie 42, Pori. Jos halutaan ”tietoturvallista käsittelyä” pitää palvelu (maksullinen ) tilata erikseen.

Voiko jatkuvan tilauksen tyhjennysväli olla pidempi kuin kaksi viikkoa?

Voi olla neljä viikkoa talvella ja kesälläkin riippuen astiakoosta ja kompostoinnista. Kysy lisää toimistostamme.

Sähköinen lasku?

On mahdollinen. Nettipankin kautta voi tehdä sopimuksen, Veikko Lehti Oy tytäryhtiöineen on siellä listattuna.

Mitä haravointijätteeseen kuuluu? Voiko pensaiden risuja/oksia laittaa?

Haravointijätteeseen ei voi laittaa risuja ja oksia, koska haravointijäte viedään kompostikasaan. Nyrkkisääntönä on, että pensasaidan tämän vuotiset kasvustot voi laittaa haravointijätteeseen. Jos leikkaa koko aidan, niin kyseessä on sitten risut.

Muuttuvatko jouluviikolla tyhjennyspäivät?

Kyllä ja jo edellisellä viikolla 51 on muutoksia. Emme pysty ihan tarkaa päivämäärää etukäteen sanomaan. Pyydämmekin kaikkia varautumaan jo 2–3 päivää ennen tai jälkeen.

Kenelle kuuluu ilmoittaa, kun energiajäteastia on täynnä ja tyhjennys on vasta loppuviikolla?

Voi soittaa toimistoomme 02 631 6100 ja tilata ylimääräisen tyhjennyksen, voi myös laittaa sähköpostia: veikkolehti@riihimaenjatehuolto.fi-s.seravo.com.

Jäteastian pesu?

Jäteastian pesu on maksullinen palvelu, jonka voi tilata toimistostamme.

Jatkuuko haravointijätteen nouto automaattisesti?

Jatkuu kyllä. Aloitamme toukokuun 1. viikolla ja ne kiinteistöt, joiden tyhjennys oli aiemmnkin parittomalla viikolla, alkavat toukokuun toisella viikolla. Tyhjennysviikonpäivää emme vielä osaa sanoa.